Pattaya busstations – Pattaya-Pages.com


Inhoudsopgave

1. Pattaya Pannipa

2. Busstation Jomtien-Suvarnabhumi Airport

3. Noord-Pattaya busstation

4. Nakhonchai Air-busstation in Pattaya

5. Bus 407

6. Bell-reisservice

7. Chan-tour

8. Saharat Pattaya Co. (Verenigde Pattaya Co.). Mochit 2

9. Minibus naar Bangkok

10. Pattaya T Tour-station

Interactieve kaart met intercity busstations in Pattaya

Waar komen de bussen van het zuidelijke busstation van Bangkok, Mo Chit en Ekamai?

Loyaliteitsprogramma's van de busstations van Pattaya en Bangkok

Het openbaar vervoer in Thailand is zeer ontwikkeld en goedkoop. Een kaartje van Bangkok naar de badplaats Hua Hin (300 km van Bangkok, 3 uur onderweg) kost bijvoorbeeld 180 baht, of 300 baht als je een retourticket koopt.

Vanwege de verfijning en toegankelijkheid kan het openbaar vervoer in Thailand verwarrend lijken. In dit artikel gaan we in op de busstations van Pattaya.

Vanaf deze busstations kun je reizen naar Bangkok, Khon kaen, Udon Thani, Nong Khai, Hua Hin, Chiang Rai en Chiang Mai, Rayong, Mai Sai, Ubon, evenals naar de eilanden Ko Samet en Ko Chang.

1. Pattaya Pannipa

Dit busstation bevindt zich op de kruising van Sukhumvit en Centraal Pattaya (Pattaya Klang), genaamd Pattaya Pannipa.

Ga naar de kaart.

In feite kan het voorwaardelijk een busstation worden genoemd. Kijk naar de foto:

Dit is de plek waar kaartjes worden verkocht en je wacht op je bus. Meestal staan er meerdere minibusjes recht voor de deur. Voor het geval dat - de bank op de foto is geen rustplaats, het is al een meubelwinkel.

Vanaf hier vertrekken minibusjes naar Bangkok.

In Bangkok arriveren bussen bij het Mochit BTS-station. Omgekeerd komen ze vanuit Mochit naar Pattaya Pannipa.

Voorheen vertrokken bussen elk half uur.

Alle bussen zijn alleen minibusjes.

Als de bus niet vol is, kan hij passagiers oppikken. Minibusjes vertrekken meestal direct bij Chonburi-Pattaya Hayway en rijden richting Bangkok. Maar als de bus niet vol is (of het hangt af van het schema - ik heb vaak gereisd, maar heb het systeem hierin niet gevonden), dan kan hij door nabijgelegen steden gaan om passagiers op te halen.

Er zijn loyaliteitsprogramma's, in Bangkok kun je zoiets krijgen als zo'n kaart (dit is een ander bedrijf) en als je 10 reizen verzamelt, is de tiende gratis - dit is waar, ik heb gratis reizen (ik heb veel gereisd van Pattaya naar Bangkok voor zaken).

2. Busstation Jomtien-Suvarnabhumi Airport

Het volgende station is in Jomtien. Het adres: Jomtien-Suvarnabhumi Airport Bus Station, adres 316, 24 Thappraya Rd,

Soms genoemd Jomtien-Suvarnabhumi Airport Bus Station, soms gewoon Pattaya Bus Station op Thappraya Street (Thap Praya Rd.)

Ga naar de kaart.

Vanaf hier gaat de bus naar de luchthaven Suvarnabhumi.

Daarom arriveren hier bussen vanaf de luchthaven. Als je vanaf het vliegveld gaat, hoef je niet te wachten tot je in Jomtien aankomt, maar vraag je gewoon om je af te zetten waar de bus ook passeert. Dit geldt voor alle bussen in Thailand.

3. Noord-Pattaya busstation

North Pattaya Bus Terminal ligt aan North Pattaya Street, op 300 meter van Sukhumvit.

Ga naar de kaart.

Een relatief groot station, vanaf hier kun je naar het zuidelijke busstation, het noordelijke busstation (Mo Chit) en het oostelijke busstation (Ekamai).

4. Nakhonchai Air-busstation in Pattaya

Nakhonchai Air busstation in Pattaya, ook wel Nakhon Chai Air Bus Station genoemd, wordt op de kaart aangeduid als Nakhonchai Air Company Limited. Het is gelegen in Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri.

Ga naar de kaart.

Dit busstation ligt naast het al bekende Pannipa station. Namelijk niet ver van Sukhumvit Road, 100 meter ten zuiden van de kruising met Central Pattaya Rd. Wanneer u door Central Street loopt en de snelweg opgaat, steekt u Sukhumvit Road over, slaat u rechtsaf en maakt u een korte wandeling. De gevel van een klein busstationgebouw met een luifel over de perrons kijkt uit over Sukhumvit, tussen Sukhumvit 57 en Sukhumvit Pattaya 59 Pattaya (deze straten liggen al achter Sukhumvit Highway, dat wil zeggen in de regio Oost-Pattaya, dus als u van Pattaya, je moet de weg oversteken.

Vanaf de vorige busstations kun je naar Bangkok. En vanuit Nakhonchai kun je naar de belangrijkste toeristische centra van Noord-Thailand: Chiang Rai en Chiang Mai, Rayong, Mai Sai, Ubon, maar ook naar de eilanden Ko Samet en Ko Chang. Er wordt gezegd dat je vanaf hier naar Laos kunt reizen.

Ze hebben een website met een vertrekschema, maar om ons te laten lijden, zetten ze het op als een foto die niet gemakkelijk te vertalen is op Google. Vertaler: http://www.nakhonchai.net/home/timetable.php

5. Bus 407

De volgende plaats is niet gemakkelijk te vinden als je er niets van af weet. Dit station beslaat een deel van het grondgebied van een tankstation. Gelegen naast de moskee. Ik heb geen beschrijving in het Engels gevonden, in vertaling uit het Thai kan de naam worden vertaald als 407 Pattana Company Limited, een filiaal in Pattaya (407 Central Pattaya). Maar in het dagelijks leven wordt het vaker Bus 407 genoemd.

Ga naar de kaart.

Om bij bus 407 te komen, rijdt u langs Central Pattaya Street, rijdt u naar Sukhumvit Highway en slaat u linksaf. Rijd over de Sukhumvit-snelweg, direct na de voetgangersbrug, sla af naar het tankstation, dat zich bevindt voordat u de moskee bereikt.

Deze bus rijdt naar het noorden van Thailand in de provincie Khon kaen, Udon Thani, Nong Khai.

U kunt het schema en de beschikbaarheid van stoelen in de bus vinden door het telefoonnummer te bellen: +6638421535

6. Bell-reisservice

Bell Travel Service combineert de voordelen van taxi's en openbaar vervoer. Minibusjes brengen passagiers van hotels naar de kantoren van Bell Travel Service. Vanaf het busstation rijden dan grote bussen naar de stad van bestemming. In de stad van bestemming worden de passagiers weer per minibus naar hun hotel vervoerd. Als gevolg hiervan krijgen passagiers het gemak van een taxi tegen een prijs die iets meer is dan het openbaar vervoer.

Bell Travel Service-routes lopen tussen Pattaya, Bangkok, Hua Hin. In Bangkok komen sommige Bell Travel Service-routes aan op Suvarnabhumi Airport, en sommige gaan naar een ander deel van de stad om passagiers naar hotels te brengen.

Adres: 6 6/14 N Pattaya Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Thailand

Ga naar de kaart.

Officiële website: https://belltravelservice.com/

7. Chan-tour

Het Chan-tourbusstation bevindt zich op de kruising van Sukhumvit Highway en Central Pattaya Road (Pattaya Klang).

Vanaf het Chan-tourstation kun je met name de noordelijke regio's van Thailand bereiken:

 • Khonken
 • Sarachan
 • Kalasin
 • Somdet
 • Sakon NaKhon
 • Nakhon Phnom
 • Sawang Dang Din
 • Phang Khon
 • Ban Phang
 • Phuwing
 • Sibunruang
 • Nongbualamphu
 • Leoy

Ga naar de kaart.

8. Saharat Pattaya Co. (Verenigde Pattaya Co.). Mochit 2

Nieuw busstation in Central Pattaya Street. Dit busstation is onlangs geopend en staat nog niet eens op Google Maps.

Richting: Mochit busstation.

Soorten bussen: minibus (handiger dan een minivan!)

Schema: Vertrek elk uur van ongeveer 5 uur tot ongeveer 2 uur.

Adres: 47/14 Central Pattaya Rd, Pattaya City.

Ga naar kaart.

9. Minibus naar Bangkok

Busstation op South Pattaya Road (Pattaya Tai) in het gebied van de Wat Chai Mongkhon-markt.

Ga naar kaart.

10. Pattaya Tourstation

Busstation vlakbij de veerboot Bali Hai Pier.

Ga naar kaart.

Interactieve kaart met intercity busstations in Pattaya

Waar komen de bussen van het zuidelijke busstation van Bangkok, Mo Chit en Ekamai?

De hoofdregel is: waar de bus is vertrokken, komt hij daar aan.

Aangezien de bussen voor het zuidelijke busstation, het noordelijke busstation (Mo Chit) en het oostelijke busstation (Ekamai) meestal vanaf het North Pattaya Bus Terminal rijden, moeten ze hier ook aankomen. Maar eenmaal vanuit Bangkok reisde ik vanaf het oostelijke busstation (dat is Ekamai), en dus stopt het waar je het vraagt en vertrekt het in de richting van Jomtien - blijkbaar naar Jomtien-Suvarnabhumi Airport Bus Station, of dan, een cirkel makend, keert terug naar North Pattaya Bus Terminal.

Vanaf de luchthaven moeten bussen naar het busstation Jomtien-Suvarnabhumi Airport gaan.

Pannipa-bussen keren altijd terug naar dit station.

Loyaliteitsprogramma's van de busstations van Pattaya en Bangkok

Zoals ik hierboven al zei, hebben sommige bedrijven loyaliteitsprogramma's. U kunt sparen voor een gratis rit. Als er een loyaliteitsprogramma wordt aangeboden, krijgt u een kaart zoals die in dit artikel wordt getoond. Het moet bij elke ticketaankoop worden getoond en je krijgt nieuwe handtekeningen in de dozen.

Elk bedrijf heeft zijn eigen loyaliteitsprogramma, dat wil zeggen dat u, om reizen te verzamelen, met de bussen van hetzelfde busstation en in dezelfde richting moet rijden.

Pattaya busstations – Pattaya-Pages.com


Inhoudsopgave

1. Pattaya Pannipa

2. Busstation Jomtien-Suvarnabhumi Airport

3. Noord-Pattaya busstation

4. Nakhonchai Air-busstation in Pattaya

5. Bus 407

6. Bell-reisservice

7. Chan-tour

8. Saharat Pattaya Co. (Verenigde Pattaya Co.). Mochit 2

9. Minibus naar Bangkok

10. Pattaya T Tour-station

Interactieve kaart met intercity busstations in Pattaya

Waar komen de bussen van het zuidelijke busstation van Bangkok, Mo Chit en Ekamai?

Loyaliteitsprogramma's van de busstations van Pattaya en Bangkok

Het openbaar vervoer in Thailand is zeer ontwikkeld en goedkoop. Een kaartje van Bangkok naar de badplaats Hua Hin (300 km van Bangkok, 3 uur onderweg) kost bijvoorbeeld 180 baht, of 300 baht als je een retourticket koopt.

Vanwege de verfijning en toegankelijkheid kan het openbaar vervoer in Thailand verwarrend lijken. In dit artikel gaan we in op de busstations van Pattaya.

Vanaf deze busstations kun je reizen naar Bangkok, Khon kaen, Udon Thani, Nong Khai, Hua Hin, Chiang Rai en Chiang Mai, Rayong, Mai Sai, Ubon, evenals naar de eilanden Ko Samet en Ko Chang.

1. Pattaya Pannipa

Dit busstation bevindt zich op de kruising van Sukhumvit en Centraal Pattaya (Pattaya Klang), genaamd Pattaya Pannipa.

Ga naar de kaart.

In feite kan het voorwaardelijk een busstation worden genoemd. Kijk naar de foto:

Dit is de plek waar kaartjes worden verkocht en je wacht op je bus. Meestal staan er meerdere minibusjes recht voor de deur. Voor het geval dat - de bank op de foto is geen rustplaats, het is al een meubelwinkel.

Vanaf hier vertrekken minibusjes naar Bangkok.

In Bangkok arriveren bussen bij het Mochit BTS-station. Omgekeerd komen ze vanuit Mochit naar Pattaya Pannipa.

Voorheen vertrokken bussen elk half uur.

Alle bussen zijn alleen minibusjes.

Als de bus niet vol is, kan hij passagiers oppikken. Minibusjes vertrekken meestal direct bij Chonburi-Pattaya Hayway en rijden richting Bangkok. Maar als de bus niet vol is (of het hangt af van het schema - ik heb vaak gereisd, maar heb het systeem hierin niet gevonden), dan kan hij door nabijgelegen steden gaan om passagiers op te halen.

Er zijn loyaliteitsprogramma's, in Bangkok kun je zoiets krijgen als zo'n kaart (dit is een ander bedrijf) en als je 10 reizen verzamelt, is de tiende gratis - dit is waar, ik heb gratis reizen (ik heb veel gereisd van Pattaya naar Bangkok voor zaken).

2. Busstation Jomtien-Suvarnabhumi Airport

Het volgende station is in Jomtien. Het adres: Jomtien-Suvarnabhumi Airport Bus Station, adres 316, 24 Thappraya Rd,

Soms genoemd Jomtien-Suvarnabhumi Airport Bus Station, soms gewoon Pattaya Bus Station op Thappraya Street (Thap Praya Rd.)

Ga naar de kaart.

Vanaf hier gaat de bus naar de luchthaven Suvarnabhumi.

Daarom arriveren hier bussen vanaf de luchthaven. Als je vanaf het vliegveld gaat, hoef je niet te wachten tot je in Jomtien aankomt, maar vraag je gewoon om je af te zetten waar de bus ook passeert. Dit geldt voor alle bussen in Thailand.

3. Noord-Pattaya busstation

North Pattaya Bus Terminal ligt aan North Pattaya Street, op 300 meter van Sukhumvit.

Ga naar de kaart.

Een relatief groot station, vanaf hier kun je naar het zuidelijke busstation, het noordelijke busstation (Mo Chit) en het oostelijke busstation (Ekamai).

4. Nakhonchai Air-busstation in Pattaya

Nakhonchai Air busstation in Pattaya, ook wel Nakhon Chai Air Bus Station genoemd, wordt op de kaart aangeduid als Nakhonchai Air Company Limited. Het is gelegen in Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri.

Ga naar de kaart.

Dit busstation ligt naast het al bekende Pannipa station. Namelijk niet ver van Sukhumvit Road, 100 meter ten zuiden van de kruising met Central Pattaya Rd. Wanneer u door Central Street loopt en de snelweg opgaat, steekt u Sukhumvit Road over, slaat u rechtsaf en maakt u een korte wandeling. De gevel van een klein busstationgebouw met een luifel over de perrons kijkt uit over Sukhumvit, tussen Sukhumvit 57 en Sukhumvit Pattaya 59 Pattaya (deze straten liggen al achter Sukhumvit Highway, dat wil zeggen in de regio Oost-Pattaya, dus als u van Pattaya, je moet de weg oversteken.

Vanaf de vorige busstations kun je naar Bangkok. En vanuit Nakhonchai kun je naar de belangrijkste toeristische centra van Noord-Thailand: Chiang Rai en Chiang Mai, Rayong, Mai Sai, Ubon, maar ook naar de eilanden Ko Samet en Ko Chang. Er wordt gezegd dat je vanaf hier naar Laos kunt reizen.

Ze hebben een website met een vertrekschema, maar om ons te laten lijden, zetten ze het op als een foto die niet gemakkelijk te vertalen is op Google. Vertaler: http://www.nakhonchai.net/home/timetable.php

5. Bus 407

De volgende plaats is niet gemakkelijk te vinden als je er niets van af weet. Dit station beslaat een deel van het grondgebied van een tankstation. Gelegen naast de moskee. Ik heb geen beschrijving in het Engels gevonden, in vertaling uit het Thai kan de naam worden vertaald als 407 Pattana Company Limited, een filiaal in Pattaya (407 Central Pattaya). Maar in het dagelijks leven wordt het vaker Bus 407 genoemd.

Ga naar de kaart.

Om bij bus 407 te komen, rijdt u langs Central Pattaya Street, rijdt u naar Sukhumvit Highway en slaat u linksaf. Rijd over de Sukhumvit-snelweg, direct na de voetgangersbrug, sla af naar het tankstation, dat zich bevindt voordat u de moskee bereikt.

Deze bus rijdt naar het noorden van Thailand in de provincie Khon kaen, Udon Thani, Nong Khai.

U kunt het schema en de beschikbaarheid van stoelen in de bus vinden door het telefoonnummer te bellen: +6638421535

6. Bell-reisservice

Bell Travel Service combineert de voordelen van taxi's en openbaar vervoer. Minibusjes brengen passagiers van hotels naar de kantoren van Bell Travel Service. Vanaf het busstation rijden dan grote bussen naar de stad van bestemming. In de stad van bestemming worden de passagiers weer per minibus naar hun hotel vervoerd. Als gevolg hiervan krijgen passagiers het gemak van een taxi tegen een prijs die iets meer is dan het openbaar vervoer.

Bell Travel Service-routes lopen tussen Pattaya, Bangkok, Hua Hin. In Bangkok komen sommige Bell Travel Service-routes aan op Suvarnabhumi Airport, en sommige gaan naar een ander deel van de stad om passagiers naar hotels te brengen.

Adres: 6 6/14 N Pattaya Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Thailand

Ga naar de kaart.

Officiële website: https://belltravelservice.com/

7. Chan-tour

Het Chan-tourbusstation bevindt zich op de kruising van Sukhumvit Highway en Central Pattaya Road (Pattaya Klang).

Vanaf het Chan-tourstation kun je met name de noordelijke regio's van Thailand bereiken:

 • Khonken
 • Sarachan
 • Kalasin
 • Somdet
 • Sakon NaKhon
 • Nakhon Phnom
 • Sawang Dang Din
 • Phang Khon
 • Ban Phang
 • Phuwing
 • Sibunruang
 • Nongbualamphu
 • Leoy

Ga naar de kaart.

8. Saharat Pattaya Co. (Verenigde Pattaya Co.). Mochit 2

Nieuw busstation in Central Pattaya Street. Dit busstation is onlangs geopend en staat nog niet eens op Google Maps.

Richting: Mochit busstation.

Soorten bussen: minibus (handiger dan een minivan!)

Schema: Vertrek elk uur van ongeveer 5 uur tot ongeveer 2 uur.

Adres: 47/14 Central Pattaya Rd, Pattaya City.

Ga naar kaart.

9. Minibus naar Bangkok

Busstation op South Pattaya Road (Pattaya Tai) in het gebied van de Wat Chai Mongkhon-markt.

Ga naar kaart.

10. Pattaya Tourstation

Busstation vlakbij de veerboot Bali Hai Pier.

Ga naar kaart.

Interactieve kaart met intercity busstations in Pattaya

Waar komen de bussen van het zuidelijke busstation van Bangkok, Mo Chit en Ekamai?

De hoofdregel is: waar de bus is vertrokken, komt hij daar aan.

Aangezien de bussen voor het zuidelijke busstation, het noordelijke busstation (Mo Chit) en het oostelijke busstation (Ekamai) meestal vanaf het North Pattaya Bus Terminal rijden, moeten ze hier ook aankomen. Maar eenmaal vanuit Bangkok reisde ik vanaf het oostelijke busstation (dat is Ekamai), en dus stopt het waar je het vraagt en vertrekt het in de richting van Jomtien - blijkbaar naar Jomtien-Suvarnabhumi Airport Bus Station, of dan, een cirkel makend, keert terug naar North Pattaya Bus Terminal.

Vanaf de luchthaven moeten bussen naar het busstation Jomtien-Suvarnabhumi Airport gaan.

Pannipa-bussen keren altijd terug naar dit station.

Loyaliteitsprogramma's van de busstations van Pattaya en Bangkok

Zoals ik hierboven al zei, hebben sommige bedrijven loyaliteitsprogramma's. U kunt sparen voor een gratis rit. Als er een loyaliteitsprogramma wordt aangeboden, krijgt u een kaart zoals die in dit artikel wordt getoond. Het moet bij elke ticketaankoop worden getoond en je krijgt nieuwe handtekeningen in de dozen.

Elk bedrijf heeft zijn eigen loyaliteitsprogramma, dat wil zeggen dat u, om reizen te verzamelen, met de bussen van hetzelfde busstation en in dezelfde richting moet rijden.